Опозиція вимагає у влади відновити соціальний захист чорнобильців

,

4432«Опозиційний блок» вимагає у президента і прем’єра відновити соціальний захист постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС, а також негайно приступити до реалізації антикризового плану з відродження країни. Про це йдеться у заяві політсили.

Зокрема в «Опозиційному блоці» наголошують, що влада настільки довела людей, що затягувати паски далі просто нікуди.

«Результати роботи влади за останні два роки говорять самі за себе – ціни на продукти та ліки зросли на 80%, у той час як реальні доходи громадян знизилися, більш ніж удвічі. ВВП країни – а це і бюджет, і робочі місця – впав майже на половину. Єдина країна в світі, де інфляція гірша, ніж в Україні – це Венесуела», – звертають увагу в політсилі.

Там також наголошують, що напередодні 30-ї річниці аварії на ЧАЕС, коли вся країна згадуватиме жертв трагедії, варто також звернути увагу, як жорстоко влада обійшлася з постраждалими внаслідок катастрофи.

«Уряд Яценюка скасував ряд соціальних гарантій чорнобильцям(…). Скорочені пільги, компенсації, а також розміри держзабезпечення. (…)Рішення про скорочення виплат і компенсацій торкнулися майже двох мільйонів осіб, які постраждали від аварії на ЧАЕС, серед яких – понад 108 000 інвалідів і більше 418 000 дітей», – підкреслюється у заяві.

Опозиція переконана, влада відірвалася від людей і цьому потрібно покласти край.

«Країна не може і не буде так жити далі. Прийшов час сказати – досить! «Опозиційний блок» запропонував план виходу з кризи і готовий приступити до його реалізації», – заявляють у політсилі.

Крім того, «Опозиційний блок» подав до парламенту пакет законопроектів для підвищення соціального захисту чорнобильців.

«Зокрема, це зміни, які повертають постраждалим внаслідок катастрофи більшість відібраних нинішньою владою виплат і пільг. Закон Верховна рада підтримала, але Президент на прохання уряду наклав на нього вето. «Опозиційний блок» виступає за подолання вето і в цьому нашу позицію підтримує профільний комітет парламенту.
Ще один підготовлений законопроект пропонує розповсюдити на сім'ї померлих ліквідаторів право на пільги, якими користувався померлий ліквідатор.
В інших законопроектах ми також пропонуємо звільнити від податку на доходи фізичних осіб і військового збору пенсії учасників ліквідації аварії на ЧАЕС, – уточнюють у партії. – Це не порожня політична балаканина і популізм, яким вдосталь нагодували нас і Президент, і його новий Прем'єр. Це конкретний план, для реалізації якого у нас є необхідний досвід. Це чітка дорога по виходу з кризи. Це наші «народні» пріоритети. Прем'єр-міністр і його уряд або прислухаються до того, що вимагає народ, або дуже швидко підуть, як Яценюк зі своєю командою».

У політсилі зазначають: за два роки влада і чиновники в Києві показали, що не здатні управляти країною.

«Не можна нехтувати думкою регіонів, думкою народу. Не можна обдирати людей постійним підвищенням тарифів, цін та вимагати від них ще й податків. Не можна вбивати економіку і жити за рахунок кредитів. Не можна вносити розкол у суспільство і ділити українців на «хороших» і «поганих».
Українці – мудрий народ, і ми самі наведемо порядок в своєму домі. Ми відновимо мир, відродимо економіку і повернемо стабільність і благополуччя в життя кожного.
Ми не дамо владі зруйнувати те, що створювалося десятиліттями, що будували наші батьки і діди. Ми не дамо президенту і прем'єру і далі вести країну шляхом хаосу, розрухи і бідності.
Є інший шлях – наш антикризовий план. Відповідальна влада, яка поставить на перше місце народ, а не київських бюрократів. Ми разом підемо цим шляхом, і досягнемо успіху!», – заявляють у партії.
e-max.it: your social media marketing partner