Перед «Укртелекомом» зі скандалом почали будувати магазин-кафе

, Олена Сідорова

4464У Кіровограді огородили парканом частину території перед «Укртелекомом» зранку сьогодні, 27 квітня. Як пояснюють представники забудовника, там планують невдовзі збудувати магазин-кафе італійської кухні. Запевняють: усі необхідні документи для початку будівництва орендар земельної ділянки має. Проте керівництво «Укртелекому» на будівництво категорично не погоджується і планує через суд зупиняти будівництво.

Представники забудовника на підтвердження своїх слів показали «КП» весь пакет дозволів на будівництво. В тому числі – і дозволи керівництва «Укртелекому» та «Укрпошти», датовані 2013 роком. Замовник будівництва – Владімірская О.А., яка п’ять років вже платить за ділянку оренду. Забудовник – фірма «КРОНУС-ЛІДЕР».

– Всі потрібні дозволи є, – розповідає представник забудовника. – Тут буде об’єкт нерухомості, нежитлове приміщення. Люди «Укртелекому» взагалі якісь дивні: то вони дають погодження, то вони відмовляються. У них і всі листи є, і повідомлення. Вони навіть дали погодження на перенесення комунікаційних мереж. А потім вони передумали. Тому забудовник прийняв рішення просто огородити свою територію. Це не самовільне будівництво. Є декларація про початок будівельних робіт, є містобудівні умови і обмеження, видані міською радою, погоджений всіма інстанціями проект, в тому числі й держспецзв’язку та СБУ. Ця територія ніколи не була територією «Укртелекому» або «Укрпошти». Вони навіть свої таксофони розмістили без необхідних дозволів.

Менеджер з регіональної безпеки ПАТ «Укртелеком» пояснює, що на тому місці не можна зводити будівлю, оскільки під землею проходять комунікаційні мережі.

– Будівництво розпочалося близько шостої ранку. Ми не погоджуємося, бо порушиться доступ до каналізації, там проходять спецзв’язки. Вони отримали частину погоджень, а з «Укртелекомом» вони взагалі нічого не погоджували. З «Укрпоштою» у них є сумнівне погодження за 2013 рік. Ми запропонували їм призупинити роботи для встановлення обставин, викликали поліцію, яка зафіксувала факт початку забудови. Далі в судовому порядку будемо домагатися зупинити проведення робіт, – наголосив менеджер.

Начальник управління містобудування та архітектури Кіровоградської міськради Вадим Мездрін повідомив «КП», що зараз управління підіймає усі документи, аби з’ясувати, чи законним є будівництво.

– Деякі документи є, ми їх зараз аналізуємо. Є погодження відділу охорони культурної спадщини, «Укртелекому»… Ще не знайшли декларацію державного архітектурно-будівельного контролю, – наголосив він.

 

4465

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4466

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4467

e-max.it: your social media marketing partner