У Кіровограді готують видання «Сила життя» з успішними історіями бійців

, Олена Сідорова

4473У Кіровограді команда активістів розпочала роботу над проектом «Сила життя / Force of life». Це видання з успішними історіями учасників АТО та відеороликів, які налаштовують військових на повернення до мирного життя. Презентувати проект планують наприкінці весни, проте слідкувати за роботою над проектом вже можна на сторінці у Facebook.

– Це буде дванадцять історії про героїв, дванадцять незламних доль, дванадцять незвіданих шляхів. Ми розкажемо про життя вояків, як вони проходили реабілітацію, як поверталися до мирного життя. Успішні історії наших бійців з Кіровоградщини надихатимуть інших, – розповідає «КП» один із авторів проекту Вікторія Семененко.

Над проектом працюватимуть журналіст Вікторія Семененко, координатор Центру медико-психологічної реабілітації КОМПАС Анна Колева, керівник Центру надання допомоги учасникам АТО Знам’янського району Володимир Мухуров.

Кожна історія учасника АТО мотивуватиме інших до дій, спонукатиме задуматися над життям.

– Один із авторів проекту Володомир Мухуров. Він пройшов жахіття війни. Зараз допомагає бійцям у вирішенні важливих питань. У Знам’янському районі Володимир організував флешмоб, присвячений підтримці вояків, які боронять країну на сході. На вулиці були морози і заметілі, а він разом з активістами мали набігати тисячу кілометрів, демонструючи свою небайдужість. Успішна історія солдата ввійде у видання. Ще один герой майбутнього видання – Хащуватський сільський голова Роман Засядьвовк. Він працював вчителем у сільській школі, науковим співробітником. Потім АТО, обстріли, бої, хвилювання за країну і товаришів, підтримка рідних та волонтерів, дитячі малюнки і обереги…  Роман разом із побратимом створив у селі громадську організацію «Воїни світла Прибужжя» для учасників АТО, через кілька місяців за підтримки громади став сільським  головою. Відтепер розвиває Хащувате – ініціює проведення свят і спортивних змагань, сільських суботників. У нього великі плани щодо розвитку в селі зеленого туризму і виготовлення еко-продуктів, – розповідає Вікторія Семененко.

Спочатку надрукують 300 примірників видання, на які отримали кошти від Британської ради в рамках програми «Активні громадяни». У перспективі автори планують друкувати додатковий тираж для продажу. Виручені кошти направлять на допомогу бійцям.
e-max.it: your social media marketing partner