В Олександрії на кримінальних розбірках підірвали «лимонку»

,

4474Олександрійські правоохоронці затримали 27-річного тамтешнього жителя, який на Войнівському шосе під час кримінальних розбірок підірвав гранату Ф-1, вчора, 26 квітня, повідомляють в обласній поліції.

Як пишуть «Олександрійські новини», сутичка виникла між кримінальним авторитетом та колишнім працівником олександрійської районної міліції.

За свідченнями останнього, він й гадки не мав, що товариш мав при собі бойову гранату та збирався вирішувати конфліктну ситуацію з «гостями» з Кіровограда за її допомогою.

Внаслідок вибуху боєприпасу тяжких травм зазнав 21-річний житель обласного центру. Потерпілого госпіталізували до міської лікарні й прооперували.

Крім того, у цей же час поблизу випадково проїжджав автомобіль таксі, пасажир якого отримав легкі тілесні ушкодження.

Після вибуху чоловік, на життя якого посягалися, почав відстрілюватися, за попередніми даними, зі спецзасобу для відстрілу гумових куль.

«Наступного дня у результаті проведених слідчо-розшукових заходів правоохоронці затримали зловмисника у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України, йому оголошено про підозру у вчиненні злочину. Із місця пригоди поліцейські вилучили предмети, схожі на важіль від запалу гранати Ф-1 та гільзу калібру 12 мм, які направлено на дослідження», – повідомили в поліції.

Розслідування у рамках кримінального провадження, розпочатого за частиною 2 статті 15 «Замах на злочин» та пунктом 1, 5 частини 2 статті 115 «Умисне вбивство» Кримінального кодексу, триває.

Невдовзі затриманому суд має обрати міру запобіжного заходу. За інформацією джерел в правоохоронних органах, слідство буде наполягати на мірі запобіжного заходу «гранатометнику» у вигляді тримання під вартою.

За скоєне зловмиснику може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від десяти років.
e-max.it: your social media marketing partner