ЗНО на Кіровоградщині стартувало вдало – Таборанський

,

4566Начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Володимир Таборанський старт Зовнішнього незалежного оцінювання на Кіровоградщині оцінив як вдалий. Про це він зазначив у коментарі «КП», сьогодні, 6 травня.

– Загалом, Зовнішнє незалежне оцінювання стартувало вдало. Все пройшло злагоджено, ніяких нарікань чи скарг не було. Це говорить про те, що ми добре підготувалися до проведення тестування, – сказав посадовць.

Табованський нагадав, що перші тест випускники складали з української мови.

– На нього зареєструвалися 6577 абітурієнтів, не з’явилися 309 осіб, загальна явка на тестування – 95,3% – це гарний показник, на рівні попередніх років. Наразі ми з’ясовуємо, чому не з’явилися ті 309 чоловік. Особливу увагу приділяємо випускникам цього року. Оскільки випускники попередніх років – це переважно ті, хто вже має одну вищу освіту або навчається і не прийти – це їх вибір, можливо хтось передумав. А от для випускників цього року – це важливо. Якщо вони не змогли прийти на тести через поважні причини, то зможуть скласти іспит під час додаткової сесії, але пізніше отримають сертифікати з результатами. Якщо ж причина пропуску не була вагомою, то такі абітурієнти здаватимуть тести аж у липні і отримають результати у вересні. Відповідно вони не зможуть цього року вступити до вишу, лише до професійно-технічних закладів, – повідомив начуправління.

Нагадаємо, у Помічній Добровеличківського району помер учитель історії , який чергував під час складання випускниками Зовнішнього незалежного оцінювання вчора, 5 травня.

Зовнішнє незалежне оцінювання в Україні стартувало 5 травня.
e-max.it: your social media marketing partner