Кіровоградцям покажуть кров ВІЛ-позитивних людей

, Олена Сідорова

4591У Кіровоградському прес-клубі реформ активісти Кіровоградського обласного відділення ВБО «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД» проведуть акцію «Безпечна кров», в рамках якої покажуть справжню кров ВІЛ-позитивних людей, які приймають АРВ-терапію у п’ятницю, 13 травня, о 10:00, повідомляють організатори.

Цю акцію присвячують Всесвітньому дню пам’яті людей, які померли від СНІДу.

Як наголошують організатори, кров ВІЛ-позитивних людей є безпечною, оскільки науково доведено, що АРВ-терапія зменшує концентрацію вірусу в організмі людини.

У такий спосіб активісти звернуться до голови облдержадміністрації Сергія Кузьменка із закликом вшанувати пам’ять людей, які померли від ВІЛ, та із вимогою забезпечити отримання лікування під медичним наглядом для усіх без винятку пацієнтів з ВІЛ в нашій області. 

У свою чергу Всеукраїнська Мережа ЛЖВ уже направила до Кабінету міністрів України та Міністерства охорони здоров’я лист із вимогою забезпечити лікуванням усіх без винятку пацієнтів з ВІЛ уже в цьому році. Адже тільки стовідсоткове лікування зупинить епідемію ВІЛ в Україні і тільки стовідсоткове лікування зробить кров ВІЛ-позитивних пацієнтів безпечною.

Під час акції відбудеться прес-конференція.

Адреса заходу: вул. Соборна, 1-а, ІІ поверх ТЦ «Копілка».

Детальніша інформація за телефоном: 099-657-39-23 (Семененко Вікторія).
e-max.it: your social media marketing partner