Перевізник, який доставляв тіло бійця, пред’явив рідним прайс на майже 16 тисяч

, Олена Сідорова

4598За прощання із добровольцем 11 окремого мотопіхотного батальйону «Київська Русь», 45-річним жителем села Богданівка Знамянського району Андрієм Литвином родичам довелося заплатити перевізнику майже 16 тисяч гривень. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила Наталя Корецька сьогодні, 11 травня.

За словами Наталі, перевізники везли тіло Андрія з Ірпеня, де чоловік помер у госпіталі. Спочатку вони просили у родичів за перевезення тіла 4500 гривень. Проте в день похорон рідню збентежила звістка – за останню зустріч їм доведеться викласти аж 14 тисяч гривень! Але на цьому перевізники не зупинилися – по приїзду пред’явили прайс на 15 500 гривень.

«(…) Таких грошей у незаможній родині не було, тож довелося терміново збирати кошти. Світ, як то кажуть, не без добрих людей – допомогла сільрада та місцевий фермер. Але коли опівдні машина з табличкою «Груз 200» під’їхала до подвір’я, шокованим родичам хвацькі чоловіки з товстими ланцюгами на шиї та крутими айфонами надали вже новий рахунок, в якому вказувалося, що за можливість в останнє побачити сина, матір повинна заплатити 15 500 гривень! Тариф простий, пояснили вони, – 12 гривень за 1 кілометр (450 кілометрів туди і 450 – у зворотній бік ), все останнє – ритуальні послуги (труна, документи). Чи є межа людській чи то нелюдській жадібності? В даному випадку – риторичне питання. Але закон бумерангу ніхто не відміняв. Тож передайте по народному ланцюжку номери цієї автівки!

Нагадаємо, з Андрієм попрощалися вчора, 10 травня. Боєць помер 5 травня в Ірпені. Туди його направили в госпіталь на операцію, але прооперувати не встигли. У нього була пахова грижа.

Одразу після оголошення мобілізації, не попередивши родину, Андрій пішов служити добровольцем у Гостомельську військову частину в серпні 2014 року. За час служби в зоні АТО він пройшов Іловайський котел. 

 

4599

e-max.it: your social media marketing partner