У Кіровограді запустили безкоштовні курси з програмування від Стенфорда, Гарварда і МІТ

, Олена Сідорова

4604Фонд BrainBasket запустив у Кіровоградській центральній міській бібліотеці безкоштовні курси з основ програмування – освітню програму Technology Nation за підтримки уряду та ІТ-компаній. Такий же проект працює ще в 21 обласному центрі України.

У Кіровограді вже стартував курс для першої групи бажаючих. Заняття проходять у форматі blended learning (змішане навчання), що передбачає самостійну роботу з лекційним матеріалом, який викладений в онлайн, і аудиторну практику під керівництвом досвідчених менторів.

 

Цей курс дозволяє усім бажаючим отримати ІТ-освіту світового рівня та вивчити основи найбільш популярних мов програмування, що дає слухачам хороший базис для подальшого навчання та працевлаштування в IТ-сфері. Студенти вивчають основи мов програмування, таких як Java, C ++, Ruby та ін.

Курси розроблені за програмами найкращих технологічних університетів світу, таких як Стенфорд, Гарвард, MIT.

Курс триватиме три місяці (150 годин). У ньому передбачено дев’ять лабораторних робіт у фізичних хабах на базі бібліотек. Практичні заняття будуть проводитися у вечірній час.

Участь в програмі не потребує попередніх технічних навичок і подати заявку на участь можуть всі охочі. Єдиними критеріями відбору є володіння комп’ютером на рівні впевненого користувача та знання англійської мови на рівні upper-intermediate або вище.

На наступні хвилі курсу можна подати заявку на сайті BrainBasket.

У BrainBasket розраховують залучити більше ста тисяч чоловік за три роки.

e-max.it: your social media marketing partner