Жителі Знам’янки у петиції просять заборонити використовувати тварин у цирку

, КП

4619Голова громадського об’єднання «Інститут політики захисту тварин» Оксана Лєвінте подала петицію до Знам’янської міськради з проханням заборонити проведення циркових вистав з використанням тварин на території Знам`янки. Збір підписів розпочався ще 25 березня.

 

«Спостерігаючи за тваринами у цирках, які виконують кумедні трюки: ведмідь їздить на велосипеді, мавпи катаються на самокатах, кожен з нас думає, які розумні тварини, що здатні виконувати такі не властиві для них трюки. Але для того, щоб примусити тварину виконувати такі неприродні дії, в 99% її морять голодом і піддають фізичному покаранню.

Тільки виснажена, залякана тварина за шматок їжі або під страхом фізичного покарання буде виконувати все, що схоче дресирувальник», – пише автор петиції Оксана Лєвінте.

«Тварини переїжджають в трейлерах, залізних будках, у темних, душних, як правило, розміром з тіло тварини клітці. Іноді тварина не може стати в повний зріст в такій клітці або розвернутися. В таких умовах тварини знаходяться 95% часу свого життя. Від нудьги та самотності у тварин розвивається стереотипна поведінка. Від чого вони нерідко кусають самі себе, б’ються об клітку…

Слід зазначити, що у багатьох країнах світу обмежено або заборонено використання тварин у цирках», – йдеться у тексті петиції.

«Знам’янка не повинна бути осторонь загальноукраїнського та світового руху проти жорстокого використання тварин у цирках. Підпишіть петицію, висловіть свою позицію за гуманне ставлення до тварин», – закликає Оксана.

Наразі зібрано 52 підписи з 280 необхідних. До кінця збору підписів залишилось 42 дні.

Підтримати петицію можна за посиланням http://e-dem.in.ua/znamyanka/Petition/View/3

e-max.it: your social media marketing partner