Суд утретє виправдав водія молоковоза, який насмерть збив 5-річну дівчинку

,

4517Водія молоковоза Івана Флорю, який у грудні 2012 року в селі Могутнє Кіровоградського району збив 5-річну Дар’ю Ткаченко, Кіровоградський районний суд втретє визнав невинним сьогодні, 20 травня.

Під час винесення вироку суддя заявив, що «причинний зв'язок між діями обвинуваченого Флорі та суспільно-небезпечними наслідками у вигляді загибелі Ткаченко Дарї недоведений. А відтак відсутня об’єктивна та суб’єктивна сторона злочину, передбачена частиною 2 статті 286 Кримінального Кодексу України».

Батьки загиблої дівчинки не згодні з таким рішенням суду й будуть подавати апеляцію.

– У мене немає слів… Я не можу нічого хорошого сказати про нашу владу і про наші реформи, що відбуваються в судовій системі. Будемо подавати апеляцію, бо так далі тривати не може. Я просто шокована! – говорить ледь мама Даші – Наталя Ткаченко.

Нагадаємо, Даринка загинула під колесами молоковоза чотири роки тому. Того фатального дня дитина відкрила хвіртку, повільно дійшла до узбіччя і, зупинившись на пару секунд, почала перебігати дорогу до своєї мами, яка стояла на протилежному боці. Водій молоковоза Іван Флоря, помітивши дитину, скерував автомобіль уліво та натиснув на гальма. Але це не допомогло… Мала померла в «швидкій» дорогою до лікарні.

До сьогодні справу в суді двічі закривали, пояснюючи, що вини водія немає. Підозру Флорі висунули лише у грудні 2014 року, до того він проходив у справі як свідок. Чоловіка звинуватили у незастосуванні екстреного гальмування, яке б, на думку фахівців, дало технічну можливість запобігти наїзду на дитину.

У січні 2015 року справа потрапила до суду. Однак засідання кілька разів переносили через неявку прокурора.

Як уже писала «КП», прокурор на минулому засіданні пропонував призначити водієві покарання у вигляді трьох років ув’язнення з позбавленням права керування транспортними засобами на два роки. Батьки ж вимагали від суду максимального покарання – вісім років за гратами з позбавленням права керувати транспортними засобами упродовж трьох років.

Втім водій упевнено наполягав на своїй невинуватості й просив закрити провадження.

– Причиною даної трагедії стало те, що родичі загиблої малолітньої дитини залишили її без нагляду дорослих та допустили раптове самостійне вибігання на проїжджу частину дороги. Прошу винести виправдувальний вирок у зв’язку з відсутністю в моїх діях кримінального правопорушення, – заявив на суді підозрюваний.
e-max.it: your social media marketing partner