Кіровоградські винахідники пройшли у фінал міжнародного хакатону і співпрацюватимуть з NASA

, КП

4841Кіровоградські винахідники, які були фіналістами в NASA Space Apps Challenge зі своїм проектом «Asterion – CYA», не зайняли перше місце, але проект має всі шанси на подальший розвиток і підтримку NASA.

– На жаль, нам не дісталася перемога в номінації «The best use of data». Переможець цього року – проект з міста Пасадена (США). Ми так і залишилися фіналістами. Це як у футболі, знаєте, коли команда потрапляє в чверть фіналу, вона залишається чвертьфіналістом. Думаю, не вистачило просто везіння, наш проект стояв на рівні з іншими. Але вибрати треба було тільки один. Ми і далі будемо розвивати проект, можливо, співпрацюватимемо з NASA. Ось, наприклад, завідувач кафедри інформаційних технологій Кіровоградської льотної академії Віталій Неділько пропонує нам ресурси льотної академії для подальшого розвитку проекту, – розповів «КП» один з учасників кіровоградської команди Євген Щербина.

Як повідомляла «КП», спочатку проект кіровоградських дослідників «Asterion – CYA» переміг в локальному українському Хакатоні, який проходив в Кіровограді з 22 по 24 квітня. Потім пройшов всесвітній відбір і шляхом громадського голосування потрапив до п'ятірки кращих проектів з усього світу в номінації «Краще використання даних».

Кіровоградські дослідники своїм проектом запропонували новий метод обчислення руху небезпечних для Землі астероїдів.

Проте проект літака для Марса «Mars Hopper», який розробили українські винахідники, зайняв перше місце в номінації «Приз глядацьких симпатій».

Україна вперше брала участь у цьому проекті.

Тепер команда і керівник Київської локації Андрій Бегунов запрошені на запуск NASA з мису Канаверал (США).

Як уже повідомляла «КП», українські дослідники запропонували замість марсохода – марсоліт, який використовує як пальне сухий лід.

e-max.it: your social media marketing partner