Пологовий будинок №2 закривати не можна, – депутат

, КП

5095Дискусія навколо пологового будинку №2 імені Святої Анни в обласному центрі не вщухає. З одного боку колектив бореться за збереження медзакладу, з іншого – мерія, яка має власне бачення його подальшої роботи, а з третього – депутатський корпус міськради, якому вочевидь доведеться приймати остаточне рішення. «КП» поспілкувалася на цю тему з депутатом Анною Ніжніковою. Вона переконана, закрити пологовий не можна, а до питання його перепрофілювання необхідно підходити вкрай виважено.

Пологовий будинок №1 (із яким влада міста хоче об’єднати пологовий №2 – «КП») дійсно змінився за останній час, там хороші умови для прийому породіль, лікування жінок. Але що стосується другого пологового будинку, закрити ми завжди встигнемо, а от відкрити потім щось нове… Ламати – не будувати, – зау­важує Анна Ніжнікова.

– Була така інформація, – продовжує депутат міськради, – що там хочуть зробити дитячу лікарню. Але сказати – це ще не зробити. Для того, щоб серйозно займатися перепрофілюванням цього пологового будинку, повин­ні бути чіткі цифри, чіткі факти, підходить­не підходить приміщення, технічні умови, документація… Але я не побачила конкретних фактів, лише розмови.

Натомість на базі пологового №2 міжфракційне депутатське об’єднання «Рівні можливості» пропонує створити центр дитячої гінекології. Ніжнікова пояснює, там є необхідна матеріально­технічна база для цього.

– Жінки, які зверталися­ до пологового будинку №2, задоволені рівнем надання медпослуг. Також зараз реально велика проблема з дитячою гінекологією. Я б залишила там кілька ліжок для лікування жінок, щоб враховувати інтереси жителів за місцем реєстрації, а також створила б нормальний центр дитячої гінекології, який передбачав би лікування та ранню діагностику, – каже вона.

– Але основна позиція – просто закрити лікарню не можна. Та й зрештою ніхто цього не дасть зробити. Для того, щоб іти на такі рішучі кроки, в першу чергу треба серйозно поставитися до цього питання, – вкотре підкреслила Ніжнікова.
e-max.it: your social media marketing partner