Кіровоградщина найбільше експортує соняшникової олії (ІНФОГРАФІКА)

,

5112Основною продукцією, яку Кіровоградщина виробляє на експорт, є жири і масла, тобто соняшникова олія, пише «BusinessViews» і публікує карту основних експортних товарів по регіонам.

Найбільше на експорті сільгосппродукції заробили в Миколаївській області – 761 мільйон доларів. У п’яти інших областях основою експорту також були зернові культури, а в Кіровоградській – жири і масла, тобто соняшникова олія.

Столиця заробила на експорті зернових 3 мільярди 662 мільйони доларів.

Закарпаття заробляє на їх експорті більше, ніж аграрні регіони на продажі зерна. Електродвигуни, генератори струму і подібні пристрої стали найпопулярнішим продуктом також у Львівській, Волинській, Тернопільській та Хмельницькій областях.

Черкаська область стала головним постачальником добрив завдяки одному заводу – комбінату «Азов».

Індустріальні регіони експортують чорні метали, руди, шлак і нафту. Тільки в Харківській області основу експорту склали ядерні реактори, котли і машини.

Ще один важливий експортний продукт – деревина. Її продаж теж приносить мільйони доларів, але хорошого в цьому мало. В основному експортери продають за кордон необроблене дерево, а не використовують його для виробництва готової продукції. В результаті Україна отримує набагато менше грошей, ніж якби з деревини робили меблі. Дерева рубають швидше, ніж з’являються нові, і карпатські ліси перетворюються в поля.
e-max.it: your social media marketing partner