Щоб ліквідувати ямковість доріг на Кіровоградщині, не вистачає більше 50 мільйонів

,

5130Для повної ліквідації ямковості на автомобільних дорогах загального користування Кіровоградщини необхідні додаткові кошти у сумі 56,4 мільйонів гривень, повідомляють у Службі автомобільних доріг області.

До 15 червня на Кіровоградщині на дорогах загального користування з індексами «М», «Н» та «Р» ліквідували 97% ямковості.

«Проте додалися ділянки з суцільним руйнуванням, які попередньо планували ремонтувати поточним дрібним ремонтом. Через особливості розподілення фінансування їх цього року довелося включити до категорії ямкового ремонту, тож додатково маємо ще 49 700 м² уражених ямковістю і новий відсоток виконання – вже не 97%, а 66%. До того ж утворилися нові деформації в тих місцях, де на період  весняного інспектування їх не було», – уточнюють в облавтодорі.

З початку року в області ліквідовано 196 303 м² ямковості. На державних дорогах ліквідували ямковість на 104 343 м², на територіальних – 47 955 м², на місцевих – 44 005 м² ямковості.

Роботи виконували філії ДП «Кіровоградський облавтодор», який є основним підрядником Служби.

Надалі паралельно з проведенням додаткового аварійного ремонту дорожники вестимуть поточний дрібний та середній ремонт. Зараз роботи вже почалися на автодорозі М-12 «Стрий-Тернопіль-Кіровоград-Знам’янка», які виконує на замовлення Служби автодоріг ТОВ «Дор-Строй».

 

5133

5132

5131

e-max.it: your social media marketing partner