У Компаніївському районі пенсіонер вирощував мак, а зібрала врожай поліція

,

5153Правоохоронці затримали 63-річного жителя Компаніївського району, який на своєму городі вирощував нарковмісні рослини – маки – для власного вживання, повідомляють в обласній поліції.

До відділення поліції надійшло телефонне повідомлення про те, що житель одного з сіл вирощує мак. На місце події виїхала слідчо-оперативна група. Поліцейські за участі представника інспекції захисту рослин та з дозволу господаря оглянули домоволодіння. У результаті перевірки інформація підтвердилася.

– На території обійстя, неподалік будинку, правоохоронці виявили та вилучили 1679 кущів рослин, зовні схожих на снодійний мак. Їх зразки направлено до науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України для проведення відповідних експертиз, – розповів начальник Компаніївського відділення поліції Володимир Гавриленко.

За даним фактом правоохоронці розпочали кримінальне провадження за частиною 2 статті 310 Кримінального кодексу України (посів або вирощування снотворного маку чи конопель). Правопорушнику може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі терміном від трьох до семи років.
e-max.it: your social media marketing partner