У міськраді підтримали петицію «КП» про збільшення кількості урн у Кіровограді

, Олена Сідорова

5160Електронну петицію, в якій газета «Кіровоградська правда» просила міську владу збільшити кількість урн для сміття у Кіровограді, розглянула і підтримала постійна комісія міськради з питань житлово-комунального господарства, енергозбереження та комунальної власності сьогодні, 22 червня.

Депутати вирішили при коригуванні бюджету передбачити 30 тисяч гривень на закупівлю і встановлення урн.

Як зазначив начальник головного управління житлово-комунального господарства міської ради Олександр Хачатурян, всього у Кіровограді є 314 урн – 186 на вулицях та зупинках громадського транспорту, 128 – у парках і скверах.

– Це дійсно велика проблема для міста. Як можна привчити дитину правильно викидати сміття, якщо урни поряд немає? Вони потрібні на основних маршрутах руху пішоходів, по тротуарам, – зазначила на засіданні комісії керівник фракції «Опозиційного блоку» у Кіровоградській міській раді Анна Ніжнікова.

Нагадаємо, петиція з’явилася 4 травня 2015 року однією з перших. Її підписало 456 осіб з 450 необхідних.

«Чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять. А коли сміття на вулиці викинути нікуди? У Кіровограді важко помітити урни на кожному кроці навіть у центрі міста, не кажучи вже про віддалені райони. Можливо саме через це місту далеко до зразкової чистоти. Газета «Кіровоградська правда» ініціює петицію щодо збільшення кількості урн на вулицях обласного центру. Зокрема, сміттєзбірні треба встановити не тільки біля магазинів, громадських закладів, а й на територіях, де таких немає. Для вирішення проблеми, просимо передбачити у змінах до бюджету на друге півріччя 2016 року кошти на придбання та встановлення додаткових урн. Водночас вбачаємо за необхідне зобов’язати комунальні підприємства здійснювати ретельніше прибирання у Кіровограді», – йшлося у тексті петиції.

Як повідомляла «КП», першою набрала необхідну кількість підписів і потрапила на розгляд до міської влади петиція про розроблення та впровадження концепції розвитку велоінфраструктури.
e-max.it: your social media marketing partner