В Устинівському районі дівчина-підліток через суд відмовилася від матері

,

5190В Устинівському районі неповнолітня дівчина спільно з прокуратурою та службою у справах дітей домоглася через суд позбавлення батьківських прав своєї матері, повідомляють у прокуратурі області.

З’ясувалося, матір покинула свою дитину напризволяще, віддавши на виховання бабусі.

Матір майже з самого народження не цікавилась дочкою, її навчанням, не забезпечувала необхідним харчуванням, не виявляла інтересу до її внутрішнього світу, не створювала умов для отримання нею освіти. Сама ж дівчинка постійно проживала у бабусі та дідуся, перебуваючи на їхньому повному матеріальному забезпеченні. Коли дідусь помер, виховувати дитину одній бабусі похилого віку ставало все важче.

Неповнолітня, будучи вже у віці, достатньому для звернення до суду, в березні 2016 року самостійно подала позов про позбавлення батьківських прав своєї матері. Однак того разу суд не знайшов підстав для задоволення позову, вказавши, що неповнолітня не надала переконливих доказів.

Після відмови суду прокуратура та служба у справах дітей втрутилась у ситуацію, вступивши у справу з власної ініціативи, і зібрала необхідні докази.

З другої спроби суд все ж таки задовольнив повторний позов неповнолітньої. Крім позбавлення батьківських прав, з матері примусово стягуватимуть аліменти на утримання дочки. Статус дитини, позбавленої батьківського піклування, надасть неповнолітній ряд соціальних пільг.

У прокуратурі області наголошують, що у 2016 році відомство взяло участь у 65 подібних цивільних справах.
e-max.it: your social media marketing partner