У Світловодську через відсутність грошей у школах закривають класи

,

5191У світловодській школі №9 через відсутність фінансування закривають випускні класи, повідомив депутат обласної ради від «Опозиційного блоку» Костянтин Каспров, сьогодні, 24 червня.

За його словами, рішення про закриття 10 та 11 класів прийняла міська влада.

– Батьки дітей у розпачі. З першого класу діти ходили в цю школу, а сьогодні їм радять шукати іншу, мотивуючи тим, що класи малокомплектні і грошей на їхнє утримання немає, – говорить Каспров. – Якийсь дисонанс виходить – центральна влада розповідає про посилене фінансування місцевих бюджетів, навіть цей рік назвала роком фінансової децентралізації, а по факту отримуємо зовсім протилежне.

Каспров зауважує, окрім того, що батьки дітей стурбовані тим, як майбутні пертурбації позначаться на успішності випускників, так ще й додатковим навантаженням на сімейні бюджети.

– Батьки школярів пояснюють, що на весь Ревівський мікрорайон школа №9 єдина. Досі діти діставалися пішки, тобто не витрачали гроші на проїзд. У новому навчальному році доведеться добиратися транспортом. А це додаткове навантаження на гаманці. У нинішній час, коли в людей кожна копійка на рахунку, навіть сім гривень щодня на проїзд зайвими не будуть, – звертає увагу депутат і закликає міську владу знайти можливість довчити дітей у рідній їм школі.

Разом із тим Каспров нагадує, що раніше в області діяв ряд програм, покликаних підтримувати та розвивати освіту.

– Це і програма «Центральний регіон-2015», в рамках якої проводилися ремонти навчальних закладів. Це і програма «Шкільна парта», «Література рідного краю» та інші, – підсумував він.

e-max.it: your social media marketing partner