Діти з Олександрії попросили Порошенка поповнити бібліотеки сучасними книгами

,

5193Переможці Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія» звернулися до Президента України з проханням забезпечити їхні бібліотеки сучасними книжками від українських видавництв. Свої підписи на листі-зверненні поставили 37 читачів із усієї України, в тому числі й Олександрії, пише «Barabooka».

Ідея написання відкритого листа з’явилася під час зустрічі найкращих читачів України з письменницею та журналісткою Галиною Вдовиченко.

«Разом із «Видавництвом Старого Лева» ми їздили по сільських бібліотеках, привозили книжки, спілкувалися з дітьми, і бачили, який вони мають арсенал книжок – все радянських часів і дуже мало сучасного, – розповідає Вдовиченко прес-центру Форуму Видавців. – Як можна полюбити читати за таких умов? Тож коли я зустрілася з дітками-переможцями Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія» на Дитячому Форумі, запитувала, кого вони читають, яких письменників знають. Відповіді на кшталт «Ми тільки чули про таких, але не читали» мене шокували. От тому з’явилася спонтанна ідея разом написати листа-звернення до Президента України з проханням поповнити їхні бібліотеки сучасними книжками. Хоча б по одному примірнику».

Під відкритим листом підписалося і двоє діток з Олександрії – Софія Конюшенко та Денис Кушніренко.
e-max.it: your social media marketing partner