Суд зобов’язав прокуратуру побачити підробку документів обласною радою

,

5209Ленінський районний суд Кіровограда своєю ухвалою зобов’язав прокуратуру області відкрити кримінальне провадження за фактом підробки документів обласною радою, повідомили «КП» у громадській організації «Центр співпраці та підтримки міжнародних проектів».

– Окремі посадові особи місцевого самоврядування та політичні діячі обласного рівня, фактично почувають себе недоторканими для правоохоронних органів, а тому починають ставати над законом, забезпечуючи перш за все власні інтереси та інтереси своєї політичної сили, а не інтереси громади. Зокрема, зловживання, що мають місце в окремих органах місцевого самоврядування, пов’язані з діяльністю представників від «Батьківщини», – зауважують у Центрі.

У громадській організації уточнюють, що мова йде про підробку підписів на двох рішення обласної ради – №1 і №2 першої сесії облради.

– Посадові особи обласної ради внесли зміни до рішень ради, оприлюднених відповідно до законодавства на офіційному сайті. У порядку доступу до публічної інформації нам надали вже скореговані документи. Чий же підпис стоїть на рішенні, долученому до протоколу сесії, встановлять слідчі органи. Але будь-які зміни, внесенні до офіційних документів після їх прийняття або видачі, розцінюються як підробка документів та є злочином, – підкреслили у Центрі.

Ухвала суду є остаточною та оскарженню не підлягає.
e-max.it: your social media marketing partner