Екс-начальник санепідслужби Кіровоградщини організував схему отримання хабарів по всій Україні

,

5223Головного санітарного лікаря України Святослава Протаса затримали на хабарі у робочому кабінеті разом із начальником департаменту Санітарної служби України Олександром Чепурним. Операцію по виявленню злочинців і їхньому затриманні проводила Нацполіція і НАБУ, повідомив на своїй сторінці у Facebook міністр МВС Арсен Аваков.

«Одночасно по всій країні проводяться обшуки, допитуються 19 головних санітарних лікарів областей, частина з яких також будуть затримані! Група чиновників на чолі з Протасом розробила і впровадила злочинну схему по розкраданню великої суми бюджетних коштів. На переведенні в готівку та отриманні першого ж траншу викрадених коштів (400 000 гривень) учасники афери були затримані.

Протас був затриманий у власному кабінеті, як організатор розкрадань. Він попередньо змовився про те, як і за якими правилами мають викрадатися і відмиватися бюджетні гроші. Оперативниками НАБУ і Нацполіціі за час спостереження задокументовано 11 фактів вимагання та отримання Протасом від підлеглих хабарів», – написав Аваков.

Нагадаємо, Святослав Протас з кінця 2012 року був начальником Головного управління Держсанепідслужби у Кіровоградській області, головним державним лікарем Кіровоградської області.
e-max.it: your social media marketing partner