Найменше коштів торік отримав пологовий будинок, який збираються реорганізувати (ІНФОГРАФІКА)

,

5236Громадська пацієнтсько-лікарська рада при департаменті охорони здоров’я облдержадміністрації провела власне дослідження, аби порівняти, де найчастіше народжують породіллі (особливо жінки з гепатитом, туберкульозом, ВІЛ) та скільки коштів виділяється з місцевого бюджету на пологові будинки.

Активісти надіслали запити до двох пологових будинків Кіровограда, перинатального центру обласної лікарні та Кіровоградської центральної районної лікарні, де функціонує акушерсько-гінекологічне відділення. Кіровоградська ЦРЛ проігнорувала закон і не надала відповідь на запит.

– З проаналізованих результатів чітко зрозуміло, що торік народили найбільше жінок у перинатальному центрі, а найменше – у пологовому будинку №2 імені «Святої Анни». ВІЛ-позитивні жінки народжували в трьох закладах, оскільки вони мають право на отримання медичної допомоги в будь-якому медзакладі. Щодо фінансування, то найменше коштів отримав пологовий будинок, який збираються реорганізувати, найбільше – пологовий будинок №1, - аналізує співголова Громадської пацієнтсько-лікарської ради при департаменті охорони здоров’я обласноїдержадміністрації Володимир Бочаров-Туз.

Нагадаємо, в обласному центрі влада має намір об’єднати два пологових будинки №2 і №1. Після оптимізації пологовий будинок №2 імені «Святої Анни» ліквідують як юридичну особу.

Як уже повідомляла «КП», колектив пологового будинку №2 імені Святої Анни звернувся до народного депутата, екс-очільника області Сергія Ларіна захистити заклад від оптимізації.

 

5237


5236

 

e-max.it: your social media marketing partner