Чиновницю Знам’янської РДА, яка вимагала хабар за погодження тендеру, засудили

,

5279Чиновницю Знам’янської райдержадміністрації, секретаря тендерного комітету, яку викрили на отриманні більше 32 тисяч гривень неправомірної вигоди, засудили до трьох років позбавлення волі, повідомляють у прокуратурі області.

В ході судових слухань прокурор вину підсудної у одержанні неправомірної вигоди довів у повному обсязі. Зокрема, перебуваючи на посаді секретаря тендерного комітету Знам’янської РДА, жінка вимагала кошти від переможця тендеру на постачання вугілля освітнім закладам району за вирішення нею питання по виплаті відділом освіти заборгованості за вже поставлене вугілля та за укладання додаткової угоди з завищеною вартістю робіт.

В свою чергу підсудна вину в скоєному не визнала, так і не усвідомивши протиправність свого діяння.

Вироком Знам’янського міськрайсуду чиновницю визнано винною за частиною 2 статті 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу та позбавлено волі терміном на три роки.

При цьому, держобвинувач вважає покарання, призначене судом, таким, що не відповідає тяжкості вчиненого злочину та несправедливим. У зв’язку із чим вирок прокуратура подала апеляцію з проханням призначити покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі. 

Нагадаємо, дії секретаря тендерного комітету викрили у березні минулого року прокуратурою спільно з співробітниками СБУ.
e-max.it: your social media marketing partner