Мінфін – олександрійським депутатам: Грошей немає, але ви тримайтеся…

,

5309У відповідь на звернення депутатів Олександрійської міської ради, які вимагали від парламенту негайно прийняти законопроект, яким передбачити підвищення розмірів прожиткового мінімуму, мінімальної зарплати та мінімальної пенсії за віком з 2016 року на 5%, Мінфін наголосив на пропорційності між соціальним захистом громадян та фінансовими можливостями держави, повідомляють у міськраді.

«31 травня 2016 року Верховною Радою України відхилено і знято з розгляду проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» (щодо соціальних виплат)» (реєстр. №4316 від 29.03.2016), внесений народними депутатами України Тимошенко Ю.В., Кириленком І.Г., Дубілем В.О. та іншими.

В умовах обмеженості бюджетних коштів встановлення прогнозних розмірів прожиткового мінімуму у 2016 році на рівні фактичних розмірів призведе до неможливості забезпечити своєчасним фінансуванням у повному обсязі видатків на оплату праці працівників бюджетних установ, пенсій та інших соціальних виплат.

Одним із принципів бюджетної системи України Бюджетним кодексом України визначено збалансованість, виходячи з якого повноваження на здійснення витрат бюджету повинні відповідати обсягу надходжень до бюджету на відповідний бюджетний період.

Слід також відмітити, що Конституційний Суд України своїм Рішенням від 26 грудня 2011 року №20-рп/2011 підкреслив, що одним з визначальних елементів у регулюванні суспільних відносин у соціальній сфері є додержання принципу пропорційності між соціальним захистом громадян та фінансовими можливостями держави.

Враховуючи наведене, а також зважаючи на необхідність дотримання економічної безпеки України, зазначені питання мають вирішуватися комплексно на основі врахування фінансових можливостей бюджетів усіх рівнів, бюджету Пенсійного фонду та інших фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування», – йдеться у відповіді олександрійським депутатам.
e-max.it: your social media marketing partner