Кримінальну справу проти студентів-живодерів з Олександрії закрили

, Олена Сідорова

4782Кримінальне провадження проти викладача та чотирьох студентів Олександрійського технікуму Білоцерківського національного аграрного університету – першокурсників, майбутніх лікарів ветеринарної медицини, які жорстоко вбили цуценя та зняли на відео його розчленування, закрили. Про це «КП» розповів керівник Олександрійської місцевої прокуратури Ігор Білоусов сьогодні, 6 липня.

За його словами, правоохоронці не знайшли в злочині ознак кримінального правопорушення.

– Відносно всіх учасників складені адміністративні протоколи про притягнення їх до відповідальності за статтею 89 «Жорстоке поводження з тваринами» Кодексу України про адміністративні правопорушення. Протоколи скерували до суду. За результатами розслідування, ознак кримінального правопорушення не виявили, – розповів Білоусов і наголосив, що справу відрахування студентів із технікуму покладається на розгляд адміністрації закладу.

Відповідно до статті, їм загрожує покарання у вигляді штрафу від дев’яти до 21 неоподаткованих мінімумів громадян.

Як писала «КП», на початку квітня четверо студентів жорстоко познущалися над твариною, яку взяли у волонтерів. Першокурсники спочатку втопили цуценя в пакеті з водою, а потім під наглядом викладача його розчленували. Резонансний випадок насилля над твариною викликав бурхливу реакцію як у захисників тварин, так і в громадськості.

Пізніше спеціальна комісія, яка працювала в закладі, визнала поведінку студентів девіантною.
e-max.it: your social media marketing partner