У Кіровограді неповнолітнім засудженим щомісяця крутять кіно

, Олена Сідорова

5338Для 15-річних підлітків, які перебувають на обліку в Кіровоградській установі виконання покарань (УВП №14) і навчаються у школі закритого типу, а також для учнів екстернатного відділення вечірньої школи №38 щомісяця проводять кіносеанси.

 

Завідуюча відділом мистецтв обласної бібліотеки імені Чижевського і водночас модератор кіноклубу соціального і правового кіно Docudays UA Світлана Ушакова стала соціальним партнером педагогів-вихователей, які працюють з цими дітьми і показують їм переваги незагратованого життя через історії їхніх талановитих підлітків.

 

«Вона висловила власну ініціативу і працює не лише з навчальними молодіжними групами загальноосвітніх шкіл та вузів, але й з такими підлітками – складними, гострими, недолюбленими, словом, незручними. Вона проводить культурно-просвітницьку роботу у формі дискусійного кінолекторію з учнями екстернатного відділення вечірньої загальноосвітньої школи №38 та неповнолітніми, які утримуться в УВП №14. Кінолекторій – це не просто показ фільмів, які, до речі, треба правильно обрати, але й розмова, діалог, диспут», – розповідає завідуюча відділом соціокультурної діяльності обласної бібліотеки імені Чижевського Світлана Приймак.

 

Перші кінопокази в УВП відбулися у лютому цього року і продовжуються щомісяця.

 

До перегляду підібрані фільми різні за змістом і наповненням: «Залишитися в живих. Чудо в Андах», «Грішна хвороба», «Мова тіла», «Хайтарма» і навіть анімаційний короткий метр.

 

«Не варто  тішити себе ілюзіями і думати, що такі поодинокі заходи здатні кардинально змінити уже фактично сформованих молодих людей з девіантною поведінкою. Навпаки, треба бити на сполох і шукати різноманітні засоби, як не допустити, щоб в нашому суспільстві з’являлися і зростали малолітні злочинці», – констатують Світлана Ушакова і педагог ВЗШ №38 Сергій Колісник.

 

фото: www.kvs.gov.ua 

e-max.it: your social media marketing partner