У Новгородківському районі попрощаються з бійцем, тіло якого два роки не могли забрати з Луганщини

, Олена Сідорова

5339У селі Митрофанівка Новгородківського району попрощаються з бійцем танкової роти 24 окремої механізованої бригади 26-річним Вадимом Рогожкіним, тіло якого два роки не могли перевезти з Луганщини, сьогодні, 8 липня, о 12:00. Про це на своїй сторінці у Facebook написав керівник Центру надання допомоги учасникам АТО Вадим Нікітін.

Як розповідала «КП», Вадим загинув ще у 2014 році. Два роки його тіло знаходилося у двох могилках серед лісу на Луганщині.

– Після нескінченних запитів та експертизи ДНК прийшла постанова у січні 2014 року, що Вадима не стало, – розповідала тоді «КП» вчителька Вадима – Віта Бовт, яка чи не найбільше переймалася перепохованням хлопця. – З’ясувалося, він загинув під час виконання завдання – мав доставити провізію на один із блокпостів. Було пряме влучення в танк, двоє хлопців урятувалося, а Вадим вилізти з танка не зміг. Там його поховали на кладовищі, на якому ще купа бійців поховані. Ті, хто доглядає за тим цвинтарем, пропонували нам переслати кошти на пам’ятник. Але ми хочемо, щоб він спочивав на рідній землі…

 

– Взагалі Вадим був спокійним, совісним, ображеним по життю, – продовжує вчителька. – Батько вихованням не займався. Вадим жив із мамою. Жінки в нього і дітей не було, після школи відслужив у армії, після того їздив по заробітках. Нікому ніколи слова кривого не сказав, чесний, справедливий. Коли його призвали, взяв пакетик (так, пакетик, бо більше у нього нічого не було) у руки – і пішов. А коли в АТО зник – нікому став не потрібен.


Після того, як Вадим Нікітін отримав усі необхідні документи, він направився на Луганщину, дочекався ексгумації і доставив тіло хлопця на його малу батьківщину. 

e-max.it: your social media marketing partner