У Кіровоградській «шістці» засуджених утримують при відкритих дверях (ФОТО)

,

5380У Кіровоградській виправній колонії №6 засуджені, які порушили режим, сидять в дисциплінарному ізоляторі при відкритих дверях. Про це на своїй сторінці у Facebook написав колишній керівник Державної пенітенціарної служби України Сергій Старенький та опублікував відповідні фото сьогодні, 12 липня.

«Ось так зараз живе Кіровоградська ВК-6. Це після того бунту, який відбувся місяць тому. Так адміністрація ВК та Мін'юст відійшли від старих «репресивних радянських методів». Звертаю увагу – це ДІЗО-ПКТ. Тут утримуються порушники режиму. Там заборонено, згідно закону, майже все зайве. Зверніть увагу на двері. Вони чомусь не зачинені. Отакий правопорядок в колонії після того, як там «нічого не відбулося». «Реформатори рулять», – написав він.

Нагадаємо, на початку червня у цій колонії бунтували в’язні. Працівники колонії кілька днів боялися підступати до засуджених.

«Справжній бунт, коли нападають на співробітників, забирають ключі та спецзасоби, відкривають або виламують всі двері... Розкачує ситуацію «Краснодонський», відчуваючи слабість, безпомічність і розгубленість співробітників ДПтСУ. Засуджених з ВК-6 вже готові підтримати ВК-49 та СІЗО Кіровоградської області. Співробітники вже третій день не заходять у зону – бояться за своє життя. Я довго не хотів про це писати. Все чекав, що Мін'юст відреагує. Але ситуація вже вийшла з-під контролю. Ще трохи – і необхідно буде втручання зовнішніх сил. Поліції, Нацгвардії», – повідомляв тоді на своїй сторінці Старенький.

Згідно з повідомленням «Синдикату», у штабі колонії вбили одного ув’язненого.

 

5381

e-max.it: your social media marketing partner