На Кіровоградщині озброєна банда «поліцейських» пограбувала два ювелірні салони

,

5452В Олександрії на Соборній площі озброєна автоматами Калашникова та в балаклавах банда, переодягнена у форму поліцейських, за одну хвилину пограбувала ювелірний салон «Ларец». Менш як за півгодини за аналогічним сценарієм банда напала на ювелірний магазин «Рубін» у Знам’янці. Джерела в поліції кажуть, що схожі епізоди мали місце у Черкаській, Миколаївській та Одеській областях.

Зранку в неділю, 17 липня, до ювелірного салону в Олександрії під’їхав темно­синій автомобіль «Audi», з якого вий­шли троє кремезних чоловіків у балаклавах, темній камуфляжній формі з надписами «поліція» та озброєних автоматами Калашникова. Їхній спільник залишився за кермом автівки і чекав закінчення операції. Номери, як потім з’ясувалося, злочинці вкрали з іншої автівки в Умані.

Чоловіки увірвалися до крамниці з вигуками «Усі на підлогу, працює поліція!», наставили дула автоматів на продавчиню та охоронця. Далі вдарили автоматом охоронця, поваливши його на підлогу, та забрали зброю. Після цього обох працівників закували в кайданки. Злочинці трощили торговельні прилавки і забирали з них лише золоті ювелірні прикраси.

– Після того, як нападники поїхали, продавець дотягнулася до телефону і викликала поліцію. Правоохоронці, на жаль, не встигли їх затримати, – констатував «КП» начальник Олександрійського міського відділу поліції Олександр Кодак і додав, що сума завданих збитків власникам олександрійського салону складає більше десяти мільйонів гривень.

У той час, як на місці злочину в Олександрії працювала поліція, банда напала на ювелірну крамницю в центрі Знам’янки. Там вони діяли за вже відпрацьованою схемою.

Офіційних даних із приводу суми, на яку злочинці винесли прикрас у знам’янському магазині, немає, проте джерела припускають, що завдані збитки теж обчислюються десятьома мільйонами.

Правоохоронці розповіли «КП», що на пограбування однієї крамниці банді вистачило не більше півтори хвилини.

Оголошений в області план перехоплення результатів не дав. Відомо, що злочинці втекли у напрямку Умані.

За неофіційною інформацією, банда утворилася у 2014 році та може бути причетна до аналогічних пограбувань у Новоукраїнці, а також Черкаській, Житомирській, Миколаївській та Одеській областях.

– За цими фактами правоохоронці відкрили кримінальне провадження за частиною 4 статті 187 Кримінального кодексу – «Розбій, спрямований на заволодіння майном у великих чи особливо великих розмірах або вчинений організованою групою, або поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень». Санкція статті передбачає позбавлення волі терміном від 8 до 15 років із конфіскацією майна, – уточнила «КП» речник обласної поліції Віталіна Бевзенко.

 

фото: alnews.com.ua

e-max.it: your social media marketing partner