Юрист: Нова назва Кіровограда не є чинною

, КП

5457Рішення Верховної Ради про перейменування Кіровограда на Кропивницький наразі не набрало чинності, адже законодавчі умови для цього відсутні, – вважає адвокат Андрій Мягкий, член Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури України та почесний член Спілки юристів України, пише «Весь Кіровоград».

 

– Нова назва міста буде чинною і підлягатиме застосуванню з дня набрання чинності нормативного документу, яким передбачатимуться видатки, пов’язані з таким перейменуванням, – зокрема зазначив юрист.

Він посилається на ст. 7 Закону України «Про географічні назви», згідно якої рішення щодо найменування та перейменування географічних об’єктів набирають чинності одночасно з набранням чинності відповідно законом про Державний бюджет України, рішеннями Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських рад про бюджети на відповідний рік, якими передбачаються відповідні видатки.

– У зв’язку з прийняттям Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» (про декомунізацію), законодавець вніс зміни в Закон України «Про географічні назви». При цьому, положення Закону України «Про географічні назви», яке регламентує спеціальний порядок набрання чинності рішень уповноважених органів, у тому числі, і Верховної Ради України, щодо перейменування населених пунктів та інших географічних об’єктів, законодавцем не змінено, – констатує Мягкий.

e-max.it: your social media marketing partner