У США померла найстаріша американка, яка народилася в Єлисаветграді

,

5475В американському місті Вустер не стало 113-річної Голді Міхельсон. Її вважали найстарішою американкою. Народилася жінка ще у далекому 1902 році в місті Єлисаветград, пише «Gazeta.ua».

– Вона не дожила місяць до свого 114-го дня народження. В останні роки була слабка та не вставала з ліжка, – каже донька Голді – 84-річна Рене Мінські. – Погано бачила й чула.

Голді Міхельсон народилася у 1902 році в місті Єлисаветград (Кіровоград, який перейменували на Кропивницький). Разом із батьками переїхала в США. Там закінчила Браунський університет. Працювала соціологом. Вийшла заміж за продавця нерухомості Девіда Майкельсона. Пережила чоловіка на 42 роки.

– Думаю, що на моє довголіття вплинула любов до театру й довгих піших прогулянок, – розповідала колись Голді. – Я мало їздила автобусом чи авто. Намагалася всюди ходити пішки. Ніколи не курила й не пила. Але люблю шоколад, хот-доги та кукурудзу. Я завжди займалася роботою, яка мені приносила задоволення. Коли соціологія набридла, пішла викладати театрознавство у школі.

Нині найстарішою американкою є 113-річна Адель Данлап, яка проживає у штаті Нью-Джерсі. Згідно з Книгою рекордів Гіннеса, найстарішою людиною, яка жила на землі, була француженка Жанна Луїза Кальман. Вона померла в 1997 році у віці 122 роки.
e-max.it: your social media marketing partner