У Благовіщенському під час поминального обіду отруїлося 25 людей

,

5498У Благовіщенському під час поминального обіду отруїлося 25 осіб, з них троє – діти. Про це йдеться в повідомленні Державної служби з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів, пише «112».

«Зареєстрований спалах захворювання гострої кишкової інфекції серед учасників поминального обіду в кафе «Серж» по вулиці Промисловій, 19а, в результаті якого 25 осіб, у тому числі троє дітей, були госпіталізовані в центральну районну лікарню з попереднім діагнозом «гострий гастроентероколіт», – йдеться в повідомленні.

За попередніми висновками, інфікування сталося внаслідок вживання готових страв, приготованих у кафе.

«У ході епідрозслідування встановлено, що виникненню спалаху сприяли: відсутність у закладі громадського харчування умов для приготування страв, порушення умов зберігання харчових продуктів, відсутність дезінфекційних засобів тощо», – зазначається в повідомленні.

22 липня відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Благовіщенській райдержадміністрації, на якому розглянули питання локалізації спалаху. Документи по цій спалаху направлені в правоохоронні органи. Зараз тривають протиепідемічні заходи та лабораторні дослідження.
e-max.it: your social media marketing partner