Кальченко вважає, що фінансування «бідних депутатів» важливіше, ніж гемодіаліз чи притулок для тварин

,

5523Депутат обласної ради від «Батьківщини» Валерій Кальченко, який просить додатково виділити депутатському корпусу майже мільйон гривень, вважає, що ці гроші краще направити депутатам, до яких часто звертаються за матеріальною допомогою люди з округу, аніж на облаштування гемодіалізу для хворих або на потреби безпритульних тварин.  

– Ви вважаєте, що краще віддати ці гроші тваринам, ніж людям? Я – ні, – заявив Кальченко. – Для того, щоб депутат отримав кошти на свою депутатську діяльність, він має пройти цілу велику бюрократичну процедуру. Тому, коли люди звертаються про адресну допомогу, треба терміново допомогти. А оскільки я не бізнесмен, у мене грошей немає, самостійно вирішувати це питання мені тяжко.

Нагадаємо, Кальченко просить додатково виділити депутатському корпусу майже мільйон. Про це йдеться у рішенні постійної комісії облради з питань бюджету, фінансово­економічної політики та інвестицій, опублікованому на сайті органу самоврядування.

«1. Інформацію депутата обласної ради В.М.Кальченка щодо виділення додаткових коштів з обласного бюджету для надання депутатами обласної ради матеріальної допомоги окремим категоріям громадян на лікування, вирішення соціально­побутових проблем тощо взяти до відома.

2. Рекомендувати облдержадміністрації під час внесення змін до обласного бюджету,  за  результатами перевиконання обласного бюджету за перше півріччя 2016 року, передбачити видатки у сумі 960,0 тис. грн для надання депутатами обласної ради матеріальної допомоги окремим категоріям громадян на лікування, вирішення соціально­побутових проблем тощо», – сказано у рішенні.

Якщо вказану суму розділити на кількість депутатів – виходить по 15 тисяч гривень на кожного.

Нагадаємо, раніше обласна рада вже виділяла кошти депутатам.

Головою облради є однопартієць Кальченка – Олександр Чорноіваненко.
e-max.it: your social media marketing partner