Про зарахування до вишів абітурієнти Кіровоградщини дізнаються 1 серпня

,

5370Про зарахування на бюджетну форму навчання у виші абітурієнти дізнаються уже найближчого понеділка. У Міносвіти закликають учорашніх школярів не поспішати підписувати контракти з навчальними закладами на комерційну форму навчання.

У відомстві зауважують, що надходить чимало звернень, коли прий­мальні комісії пропонують абітурієнтам терміново, не чекаючи на результати конкурсу на державну форму, підписувати контракт на комерційну.

– Підстав так діяти немає. Адже конкурс на контракту форму навчання проводитиметься пізніше, а тому кожен встигне подати документи, якщо в абітурієнта взагалі виникне таке бажання, – зазначають у Міносвіти і додають, що заяву на допуск до участі в конкурсі для вступу на платну форму навчання можна подати до 12 серпня, тобто протягом 11 днів після оприлюдне­ння результатів зарахування­ на бюджет.

Водночас у профільному міністерстві уточнюють, що список рекомендованих осіб на зарахування на бюджет буде доступний уже 1 серпня. Саме з цього дня і протягом п’яти ті, хто пройшов конкурс, мають подати до вишів оригінали документів.

– Цьогоріч, якщо абітурієнт не подасть вчасно оригінали документів, бюджетне місце просто анулюється, – наголошують у МОНі. – Воно не переходитиме до іншого вступника. Таким чином, після першого числа список зарахованих на бюджет не зросте. Відтак абітурієнти, які не пройшли за конкурсом, можуть не чекати і обирати університет для навчання за контрактом.
e-max.it: your social media marketing partner