Жителі Кіровоградщини зможуть контролювати наявність вакцин в області

, КП

5821Відтепер жителі обласного центру зможуть в режимі он-лайн відстежувати чи надійшли в область препарати для вакцинування. Громадська організація «Батьки за вакцинацію» створили он-лайн карту, за допомогою якої можна дізнаватися, які вакцини та у якій кількості наявні у медичних закладах.

«Поки доступна інформація про наявність тих чи інших вакцин по регіонам (виходячи з офіційних даних МОЗ). Але зараз ми працюємо над тим, щоб за допомогою цього сервісу ви мали змогу отримати інформацію з будь-якого кабінету щеплень. Пілотним стане м.Київ, потім плануємо поповнювати карту даними з кожного куточку України», - повідомляють автор проекту.

Зокрема згідно із картою у цьому році на Кіровоградщину 4 травня надійшло 4 тисячі 400 доз вакцини для профілактики кору, паротиту та краснухи. А також 13 червня 7 тисяч 450 доз препаратів для профілактики гепатиту В.

Переглянути карту вакцин можна за посиланням http://www.bzv.org.ua/karta-vaktsin/

Як уже повідомляла «КП», в область доставили частину необхідних вакцин, які відсутні з початку року.

Нагадаємо, на Кіровоградщині у пологових будинках новонародженим дітям перестали робити щеплення проти туберкульозу – вакцина БЦЖ у дефіциті.

e-max.it: your social media marketing partner