У Кіровограді затримали злочинців, які напали на підприємця та його неповнолітню доньку

, КП

5843Працівники поліції затримали трьох правопорушників, які 8 серпня пізно ввечері вломилися в дім 47-річного підприємця та, зв’язавши чоловіка і його 14-річну доньку, обікрали його, повідомляють в обласній поліції.

Коли 47-річний підприємець разом з 14-річною донькою повернулися додому, то застали у себе трьох злочинців.

Спочатку злочинці у темному одязі та в масках видавали себе за працівників спецслужб, які начебто проводять обшук. Проте згодом, зв’язавши руки чоловіку та його неповнолітній доньці, погрожуючи пістолетом, прямо заявили про мету свого візиту. Чоловіка в присутності його дитини били, вимагали розповісти, де він зберігає гроші та пропонували самостійно віддати все цінне, що в нього є. Чоловік розповів, де знаходяться гроші та цінні речі.

Правопорушники забрали гроші, цінні речі й авто та поїхали в невідомому напрямку, залишивши спільника на місці події. Він, погрожуючи, змушував підприємця назвати пін-код банківської картки.

Після того, як отримав потрібну інформацію, зловмисник розповів чоловіку, на якій з вулиць він зможе знайти своє авто та втік.

– Завдяки професійним діям і напруженій роботі працівників відділу з розкриття майнових злочинів Управління карного розшуку та Кіровоградського відділу поліції особи нападників було встановлено. Операцію по їх затриманню поліцейські проводили одночасно за трьома адресами в обласному центрі. Ними виявилися троє раніше судимих громадян 36, 40 та 45 років. Усі раніше притягувалися до відповідальності за скоєння тяжких та особливо тяжких злочинів: грабежів, розбоїв, вбивств, угонів та крадіжок. У зловмисників вилучено частину речових доказів: побутову техніку та інструмент. Засоби мобільного зв’язку правоохоронці знайшли вже в іншому місці. Один із підозрюваних за кілька днів після нападу подарував викрадений у неповнолітньої дівчинки телефон на день народження своїй доньці, –розповів Сергій Кондрашенко.

За цими фактами розпочато кримінальні провадження за частиною 3 статті 289 Кримінального кодексу України «Незаконне заволодіння транспортним засобом» та частиною 3 статті 187 «Розбій».

Тепер усім трьом за скоєне загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 12 років із конфіскацією майна.

e-max.it: your social media marketing partner