У Компаніївці відкрили монумент Патріотам України (ФОТО)

, Олена Сідорова

5854У центрі Компаніївки відбулося відкриття шестиметрового монументу, присвяченого воїнам АТО, волонтерам і майданівцям у День незалежності сьогодні, 24 серпня. Про це «КП» розповів ініціатор проекту, фермер, волонтер, який відвідував бійців у найгарячіших точках зони бойових дій, меценат Олександр Вороний.

– Допомагали коштами абсолютно всі – фермери, підприємці, жителі району. Хто скільки міг, стільки й здавав. Загальна сума витрат – близько 900 тисяч гривень. По кошторису, який ми склали спочатку, монумент мав коштувати три мільйони. Проте знаходилися люди, які надавали матеріали чи то за половину суми, чи то взагалі безкоштовно. Монумент присвячений патріотам України – які захищають державу, які загинули в цьому захисті, які допомагають армії. На тому місці до цього нічого не було. Ми облаштували його, зробили площу і встановили монумент, – розповів «КП» Вороний.

Монумент складається з трьох скульптур. Перша – майданівець, друга – жінка-волонтер, третя – боєць АТО. Всі блоки різного розміру. На верхівці – тризуб.

Основа монументу вироблена з червоного граніту, а скульптурні елементи – з шамоту (органічного матеріалу на основі глини). Над скульптурами працювали львівські митці.

Матерям загиблих АТОвців, які прийшли на відкриття, подарували квіти. А опісля хвилиною мовчання присутні вшанували тих, хто загинув на сході.

5855

5856 5857

5858

e-max.it: your social media marketing partner