Кіровоградські копи помилково кілька годин протримали у відділку трьох чоловіків

, КП

4471В обласному центрі патрульні поліцейські кілька годин поспіль протримали у відділку трьох чоловіків, на яких невпевнено вказала жертва грабежу, учора, 24 серпня. Про це повідомили «КП» затримані.

«Сьогодні (24 серпня – «КП»), близько 10-ї години, на службу 102 надійшло повідомлення про пограбування. Зі слів заявниці, невідомий громадянин зірвав з шиї золотий ланцюжок. Інцидент стався на перехресті вулиць Яновського та Андріївської. Постраждала також вказала, що у «злочинній операції» були задіяні ще 3 особи. Під час відпрацювання прилеглої території, охоронці порядку затримали громадянина, прикмети якого підходили під орієнтування. Заявниця впізнала свого кривдника. Пізніше, у районі «Критого ринку» екіпаж затримав ще 3-х осіб, які, на думку заявниці, можливо, причетні у пограбуванні. На місце події викликали слідчо-оперативну групу. Всіх підозрюваних доставлено до відділу поліції для з'ясування обставин події», – повідомила патрульна поліція на своїй сторінці у Facebook.

– Ми сиділи утрьох на лавочці біля критого ринку. До нас підійшли двоє поліцейських. Почали питати чи ми не бачили поблизу молодого хлопця та ще трьох чоловіків. Ми відповіли, що ні. Потім до нас підвели бабусю, сказали, що у неї зірвали ланцюжок. Ця бабуся подивилася на нас, потім поліцейським сказала, що ми наче схожі на тих злочинців, а наче й ні. Після цього приїхало ще десь зо два десятки поліцейських і забрали нас до відділу поліції, – описує ситуацію 36-річний Олександр Півнев.

Друг Олександра – В’ячеслав Горобченко, якого також затримали, розповідає, у державне свято їх протримали у відділку три години. Коли ж з’ясували, що не винні – відпустили. А ті, хто затримував, навіть не вибачилися.

– Біля критого ринку до нас підійшли поліцейські з жіночкою, звинуватили, що ми обікрали її. За кілька хвилин приїхало багато патрульних, затримали і відвезли у міськвідділ поліції. Три години нас допитували, потім слідчий сказав, що ми не винні і не зрозуміло, чого нас привезли у відділок. У нас взяли відбитки пальців і відпустили. І це все у свято, у День Незалежності. Ні вибачень, нічого такого не було, – каже 40-річний чоловік.

У поліції тим часом пояснюють, що чоловіків до міськвідділу запросили для з’ясування обставин.

– По гарячим слідам патрульна поліція спрацьовує одразу, одразу по прикметам запрошуються люди до міськвідділу. Затриманих чоловіків не звинувачували працівники поліції. Це потерпіла сама вказала, що можливо ці люди можуть бути також причетними. Вони були запрошені до міськвідділу для з’ясування обставин. Обставини були з’ясовані, затримані виявилися не причетними до цього пограбування і їх відпустили, – прокоментував «КП» начальник патрульної поліції Кіровограда Антон Цюцюра.

e-max.it: your social media marketing partner