Кіровоградський суддя, якого підозрюють у кермуванні напідпитку, взяв третього адвоката

, Олена Сідорова

5937Суддя Кіровського районного суду міста Кіровограда Олексій Галаган, який, за версією патрульних, керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння, тікав від копів та чинив їм опір, взяв третього адвоката на засідання по адмінпротоколам, складених патрульними.

Зокрема, його інтереси, окрім двох адвокатів – Володимира Буряка та Альони Білоконь, захищатиме третій адвокат – Сергій Ромаданов.

Нагадаємо, у Кіровоградському районному суді області продовжуються засідання по трьом адмінпротоколам, складених патрульними на Галагана. Наразі тривають допити свідків затримання.

Суд одночасно розглядає три матеріали – за частиною 1 статті 130 – керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, статтею 122-2 – невиконання водіями вимог про зупинку, а також статтею 185 – злісна непокора законному розпорядженню або вимозі працівника міліції, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Як повідомляла «КП», 25 липня близько опівночі патрульні поліцейські Кіровограда затримали за кермом нетверезого суддю Кіровського районного суду міста Кіровограда. Пізніше суддя заявив, що його побили і поскаржився на патрульних до прокуратури. За фактом імовірного перевищення службових обов’язків патрульними у ході затримання, правоохоронці відкрили кримінальне провадження.

Як з’ясувала «КП», спочатку – 28 липня – адміністративні протоколи передали до рідного суду затриманого – Кіровського райсуду Кіровограда. Проте, щоб не було суддівської взаємовиручки, 1 серпня матеріали направили до обласного Апеляційного суду, який і визначив підсудність. 2 серпня матеріали отримав Кіровоградський районний суд і призначив дату розгляду.
e-max.it: your social media marketing partner