В олександрійському наркодиспансері з’явиться газовий хроматограф

,

5956В олександрійському наркологічному диспансері з’явиться газовий хроматограф. Відтепер заклад самостійно зможе проводити всі необхідні дослідження з виявлення наркотичних речовин у людини, яка перебуває в стані наркотичного сп’яніння, пише «Голос громади».

Рішення про виділення коштів у сумі 319 тисяч гривень ухвалили на сесії облради.

– Для наркодиспансеру цей прилад є вкрай необхідним, оскільки лише за його допомогою є можливість визначити ступінь наркотичного сп’яніння людини. Сьогодні в місті згідно офіційних статистичних даних налічується 695 осіб, які споживають наркотичні засоби та 46, що вживають інші речовини. Однак реальна цифра по місту в п’ять разів вища. Хромотограф – це той прилад, що визначає в біосередовищі людини алкогольні та наркотичні засоби. Наразі для проведення відповідних лабораторних досліджень доводилося брати у людини біоматеріал та направляти його до обласного центру, що було не досить зручно, адже це й питання транспортування, й додатковий час, – розповів головний лікар комунального закладу «Олександрійський наркологічний диспансер» Олексій Котляр.

Крім цього, після придбання приладу буде вирішена ще одна проблема. З 2009 року для наркозалежних пацієнтів проводиться програма замісної терапії, згідно якої ці особи приймають замісний препарат. Проте, щоб контролювати пацієнтів на предмет вживання чи невживання «вуличних» наркотичних засобів, систематично необхідно робити лабораторні дослідження, які відтепер можна буде проводити в наркодиспансері.
e-max.it: your social media marketing partner