На Кіровоградщині за «законом Савченко» вже вийшли з тюрем понад дві сотні злочинців

, КП

4433У Кіровоградській області за останні п’ять місяців за «законом Савченко» випустили ще 32 злочинці. Загалом на Кіровоградщині за цим законом із тюрем вийшли 237 засуджених. Повідомили у відповідь на запит «КП» у пенітенціарній службі області.

Зокрема, згідно з інформацією пенітенціаріїв, на Кіровоградщині під «закон Савченко» за формальними ознаками підпадають 1488 засуджених. За останні п’ять місяців додалося ще 67 осіб.


Загальна кількість засуджених, до яких застосовано закон в області – 1484. Це на 214 злочинців більше, ніж майже півроку тому.


У пенітенціарній службі області уточнили, що на сьогодні із місць позбавлення волі вже вийшли 237 осіб – 24 вбивці, 22 засуджених за тяжкі тілесні ушкодження, 26 осіб, які вчинили злочини, пов’язані з наркотиками, 4 засуджених, які привласнювали, розтрачували майно, зловживаючи службовим становищем. Крім цього вийшли на волю двоє злочинців-військовослужбовців. Відтепер також на свободі 29 грабіжників, 74 крадії, 42 розбійники та четверо хуліганів.


Чекають свого звільнення ще 1247 засуджених. Із них 250 убивць, 78 засуджених, які завдали тяжких тілесних ушкоджень, 99 злочинців, які мали справи з наркотиками. Також на зоні залишилися 113 грабіжників, 390 крадіїв, 237 розбійників та одна особа, яка розтрачувала чи привласнювала майно, зловживаючи службовим становищем.


Надати точну інформацію, скільки злочинців, до яких застосовано «закон Савченко» повернулися до місць позбавлення волі за повторно скоєний злочин, пенітенціарії не змогли. Проте зазначили, що за повторно скоєний злочин за грати повернулося троє осіб, які відбували покарання у кіровоградській «шістці».

 

Нагадаємо, на початку квітня за «законом Савченко» на волю вийшов Віктор Лозінський, який вбив у мисливських угіддях жителя Голованівського району Валерія Олійника.

e-max.it: your social media marketing partner