В Олександрії працює анонімний пункт обміну шприців

, Олена Сідорова

6240В Олександрії працює пункт, у якому можна анонімно обміняти використані шприци на нові, отримати спиртові серветки та засоби бар’єрної контрацепції, пише «Голос громади».

Цей пункт відкрили більше року тому у зв’язку з поширенням ВІЛ-інфекції, гепатитів С і В.

Окрім обміну шприців, у відвідувачів є можливість пройти експрес-тест на ВІЛ, гепатит, сифіліс та отримати направлення на диспансеризацію та лікування.

Пункт співпрацює з міською лікарнею №1, ЦРЛ, лікарнею №3, Перемозькою амбулаторією №4, дитячою лікарнею, протитуберкульозним та наркодиспансером, притулком для тварин та реабілітаційними центрами. При цьому працівники активно допомагають учасникам АТО, малозабезпеченим сім’ям та сім’ям переселенців, пенсіонерам.

Наразі організація проводить активну роботу по профілактиці ВІЛ, гепатиту, туберкульозу та захворювань, що передаються статевим шляхом, зокрема веде постійні лекції на тему «За життя без наркотиків» серед учнів та студентів.

 

Офіс «Шлях до життя» знаходиться на третьому поверсі Будинку побуту по вулиці Першотравневій, 9. Пункт обміну шприців працює щодня, крім вихідних, з 09:00 до 12:00.

e-max.it: your social media marketing partner