Поліцейських, які у Долинській врятували жінку з пожежі, нагородили

,

6247Двох поліцейських охорони, старших сержантів Віктора Шестопалова та Володимира Бондаренка, які нещодавно врятували на пожежі в Долинській 40-річну жінку, нагородили сьогодні, 27 вересня, повідомляють в Управлінні ДСНС області.

Подяку за високий професіоналізм, героїзм та мужність, виявлені під час порятунку людини на пожежі, висловив працівникам поліції начальник Управління ДСНС в області полковник служби цивільного захисту Віталій Миронюк. Очільник Кіровоградського гарнізону також зазначив, що поліцейські завжди можуть розраховувати на підтримку колег з пожежно-рятувальної служби.

Героїчний вчинок колег з поліції оцінило керівництво пожежно-рятувальної служби, тож Віктор Шестопалов отримав медаль «175 років пожежній охороні Кіровоградщини», а Володимир Бондаренко – грамоту Управління ДСНС в області.

Як писала «КП», 9 вересня, патрулюючи місто, старшим сержантам – Віктору і Сергію Шестопаловим, а також Володимиру Бондаренку – довелося рятувати життя жінки. Остання нібито посварилася з батьками, закрилася у будинку, а той згодом загорівся.

– Ми були в наряді. Під час патрулювання по вулиці Чикалова на дорогу вибігла жінка і зупинила нашу машину. Почала кричати, що неподалік горить будинок, щоб ми допомогли, – пригадує старший сержант Віктор Шестопалов.

Не роздумуючи жодної хвилини, поліцейські кинулися на порятунок. Біля будинку голосили літні чоловік та жінка. Ті розповіли, що в хаті залишилася їхня донька.

– Ми забігли у двір, там стояли літні батьки й кричали, що будинок горить, а всередині донька. Однак двері та вікна зачинені. Ми підбігли до вікна. Я схопив драбину, вибив шибки. Потім мені почали подавати воду відрами, взялися туди заливати, щоб трохи загасити полум’я, – ділиться пережитим Віктор.

Коли ж вдалося бодай трохи загасити вогонь, хлопці почали пробиратися всередину хати.

– Мене облили водою, я укрився мокрим рушником і пішов усередину. Відкрив двері, щоб напарники могли зайти і ми всі разом почали шукати жінку. У будинку взагалі нічого не було видно, все в диму, чорна стіна, не було чим дихати. Ми розійшлися по кімнатах. Шукали навпомацки. Коли ж нарешті вдалося знайти жінку, покликав напарника і ми винесли її на вулицю. Вона була вже непритомна, – пригадує Віктор Шестопалов.

Уже надворі хлопці продовжували рятувати погорілицю – аби жінка прийшла до тями, поки їхала швидка, надавали першу допомогу.

– Змочили рушник водою, почали її обтирати, потім холодною водою вмивали... Усе відбувалося швидко. Потім її забрали лікарі. Вони нам сказали, що ми все правильно робили. Якби пізніше винесли з будинку та не почали приводити до тями, то невідомо чи вдалося б врятувати жінку, – зізнається напарник Віктора та Сергія Шестопалових – старший сержант Володимир Бондаренко. – Кожен чоловік на нашому місці вчинив би так само.

Нагадаємо, це вже другий випадок на Кіровоградщині за останній місяць, коли поліціянти рятують життя громадянам. Наприкінці серпня у Новоархангельську слідчий тамтешнього відділення поліції 23-річний лейтенант Віталій Тарахтій врятував життя 59-річному чоловікові, який стікав кров’ю від поранення з мисливської рушниці.

 

6249

6248

e-max.it: your social media marketing partner