У Кіровограді СБУ ліквідувала групу проросійських хакерів, які створили веб-схему з відмивання грошей (ФОТО, ВІДЕО)

, Олена Сідорова

6253Працівники Служби безпеки України викрили у Києві та Кіровограді злочинну групу, яка створила веб-конвертцентр з відмивання грошей, викрадених міжнародними хакерами проросійського угруповання «кіберберкут», повідомляють у СБУ України.

Організатори через спеціально створені форуми отримували дані про викрадені банківські картки. Гроші з них виводили через веб-сервіс з використанням так званого «білого пластику», підроблених платіжних карток, криптовалюти «Біткойн» та ресурсів кількох небанківських платіжних систем.

Співробітники спецслужби встановили, що серед клієнтів нелегального бізнесу замовниками були як юридичні, так і фізичні особи з тимчасово окупованих терористами територій.

Під час обшуків у рамках кримінального провадження щодо фінансування тероризму правоохоронці вилучили понад 27 тисяч доларів, 450 тисяч російських рублів, 340 тисяч гривень, 10 тисяч польських злотих та золоті вироби.

Співробітники СБУ також виявили «чорну бухгалтерію», комп’ютерну техніку, спеціальне обладнання для зчитування та запису підроблених пластикових карток та банківські картки, що підтверджують здійснення фінансових оборудок.

Наразі тривають оперативно-слідчі дії, встановлюються причетні до протиправної діяльності та обсяги нелегальних фінансових оборудок.

 

6250

6254 6255

6256

6257

6258

6251 6252

e-max.it: your social media marketing partner