У Знам’янці запрацювала перша сонячна електростанція

,

6259У центрі Знам’янки встановили першу в районі сонячну електростанцію, пише «Наша Знам’янщина».

Станцію сонячних батарей потужністю 30 кВт встановив підприємець Ігор Матвєєв.

Роботи по встановленню станції виконала компанія «Сонячні батареї», яка вже у цьому році запустила дві станції (10 та 20 кВт) у селищі Олександрівка.

– Нині активно розвивається сонячна енергетика. Станції підключаємо до Державної програми «Зелений тариф», згідно якої їх власники за 1 кВт отримують 0,19 євроцентів. Це завищена ціна, щоб розвивалася сонячна енергетика. Щороку ціна падатиме на один євроцент. І так до 2019 року, коли встановиться ціна 0,15 євроцентів. Ця ціна триматиметься без змін до 2030 року. Чим раніше підключитися до програми «Зелений тариф», тим вищий тариф. Величина потужності станції, яку ми встановили у центрі Знам’янки, становить 30 кВт. Це максимум, який дозволений на домоволодінні, – розповідає керівник компанії «Сонячні батареї» Володимир Головчиц.

– Труднощів при встановленні цієї станції майже не було – варто було вирубати дерева, щоб не перекривати сонце. Батареї ставили якомога вище. Середньорічний показник станції очікуємо приблизно 37 тисяч кВт. До кінця цього року плануємо запустити ще три подібні станції – у Сокільниках, селищі Знам’янка Друга та центрі Знам’янки. Є замовлення і на наступний рік: навесні маємо запустити чотири станції – три у Олександрівці та одну в Знам’янці, – додав Головчиц.

Нагадаємо, першу сонячну електростанцію на Кіровоградщині створили у селі Іванівка Новоукраїнського району ще у 2012 році за кошти тамтешнього фермера Сергія Омельяненка.
e-max.it: your social media marketing partner