Селищного голову Нового, якого спіймали на хабарі, взяли під варту на два місяці

,

6396Голову Новенської селищної ради Кіровограда Сергія Денисенка, якого два дні тому затримали на хабарі, залишили під вартою на два місяці з можливістю вийти під заставу. Таку міру запобіжного заходу обрав Ленінський районний суд Кіровограда сьогодні, 7 жовтня.

 

Також суд визначив Денисенку можливість вийти з СІЗО, сплативши заставу в сумі 200 неоподаткованих мінімумів – трохи більше 275 тисяч гривень.

 

Адвокат Денисенка протягом п'яти днів планує подавати апеляцію. 

 

Як повідомляла "КП", сьогодні суд відпустив під домашній арешт Петра Домаскіна – імовірного посередника Денисенка.

 

Нагадаємо, військова прокуратура Кіровоградського гарнізону спільно зі співробітниками Кіровоградського Управління захисту економіки Національної поліції затримала на хабарі голову Новенської селищної ради Кіровограда у середу, 5 жовтня.

«Зазначений посадовець, діючи при посередництві свого знайомого, вимагав та одержав від представника приватного підприємства таку «винагороду» за позитивне рішення ради про надання згоди на продаж земельної ділянки сільськогосподарського призначення комерційній структурі», – уточняли у військовій прокуратурі і додають, що продаж ділянки, площею 2,8 гектара, планувався за значно заниженою вартістю.

Фігуранту справи, а також його посереднику готується повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу – одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище, а також клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

e-max.it: your social media marketing partner