В Олександрії у військовій частині з’явився музейний експонат – вертоліт Мі-6А

, Олена Сідорова

6501В Олександрії у військовій частині 2269 відкрили музейний експонат – вертоліт Мі-6А – до Дня захисника України, Дня Українського козацтва і Покрови Пресвятої Богородиці сьогодні, 14 жовтня, повідомляють у міськраді.

На початку відкриття присутні переглянули фільм про бойові польоти вертольоту Мі-6, на якому особовий склад авіаційної бази виконував важливі завдання.

Після цього на плацу військової частини пройшов мітинг, під час якого посадовці вручили грамоти кращим військовослужбовцям, а заступнику командира частини ноутбук для використання на службі.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих героїв і поклали квіти до обелісків.

Опісля відкрили музейний експонат – вертоліт Мі-6А.

Як зазначив міський голова Олександрії Степан Цапюк, на цьому вертольоті авіатори виконували чимало завдань державного значення: використовували для миротворчих операцій в Афганістані, ліквідовували техногенну катастрофу на Чорнобильській АЕС, брали участь у гасінні пожеж, здійснювали пошук космічного апарату, надавали допомогу Казахстану в транспортуванні вантажів.

Завдяки зусиллям командування, особового складу частини та ветеранської організації Олександрійського авіаційного гарнізону, вертоліт після списання залишився на території частини.

За радянських часів Мі-6 був найбільшим вертольотом у світі за рівнем вантажопідйомності та одним із найнадійніших.

Композиція експонату повністю імітує вертоліт на злеті, що встановлений на плитах, якими викладається злітна смуга. Всі системи авіаційного судна у повному складі та у робочому стані, деталі ідентичні, підключена система енергопостачання. Навігаційне обладнання та системи вертольоту 60-х років відрізняються від електроніки та технологій, що використовуються у сучасній авіації. У музейному експонаті можна побачити робочі місця пілотів, штурмана, бортового техніка, радиста, механіка.

 

фото: Сергій Михайлін

6502

6503

e-max.it: your social media marketing partner