Вміст нітратів у колодязній воді на Кіровоградщині не змінився

,

6524Фахівці Державної установи «Кіровоградський обласний лабораторний центр МОЗ України» продовжують лабораторний контроль за якістю питної води нецентралізованих джерел водопостачання. За результатами лабораторних досліджень, проведених протягом третього кварталу цього року, половина питної води з громадських колодязів області не відповідає санітарним вимогам, повідомляють в Кіровоградському обласному лабораторному центрі.

Найвищі показники невідповідності питної води з громадських колодязів по вмісту нітратів відмічають на території Добровеличківського – 100%, Гайворонського – 83%, Новомиргородського – 80%, Кіровоградського, Олександрійського районів та по Олександрії – 67%.

З 316 проб води, відібраних із індивідуальних колодязів, перевищення вмісту нітратів виявлено в 227 пробах, що становить 72% при 67,3% за аналогічний період 2015 року.

Перевищення вмісту нітратів у питній воді з індивідуальних колодязів на території Новгородківського, Бобринецького, Компаніївського, Устиновського та Долинського районів було виявлено у 100% досліджених проб. В Ульяновському – 91%, Добровеличківському – 83%, Маловисківському і Новоукраїнському районах – 75%, Кіровоградському районі – 71%, Гайворонському районі – 69%.

Фахівці наголошують, найбільш небезпечним вживання такої води є для дітей до трьох років, а особливо для немовлят віком до одного року, які знаходяться на штучному вигодовуванні сумішами, приготованими на воді з перевищеним вмістом нітратів.
e-max.it: your social media marketing partner