У Кіровограді створили клуб для людей з особливими потребами

, КП

6567У Кіровограді створили перший клуб для людей з обмеженими можливостями при Кафедральному Спасо-Преображенському соборі Української православної церкви Московського патріархату в недільній школі, пише «УНН-Центр».

– Напевне, це один з перших таких проектів у нашому місті. Тому що чогось стабільного для молоді немає. І ті молоді люди, які закінчили навчання і випустилися із закладів, далі не мають де себе реалізувати. От цей клуб якраз і буде діяти для тих, хто перебуває наодинці з собою. Це буде місце зустрічі для того, щоб елементарно поспілкуватися, попити чаю, подивитись щось, обговорити, — розповідає керівник клубу, протоієрей Кафедрального Спасо-Преображенського собору Української православної церкви Московського патріархату Іван Шемедюк.


Також на базі клубу планують створити театр молоді з обмеженими можливостями.


– Подивимось, як будуть приходити. Тому що деяких людей мають привезти батьки, тому що вони візочники. Якщо хтось захоче реалізовувати себе в інших видах мистецтва, наприклад, в образотворчому мистецтві, то ми також посприяємо. Зустрічатися плануюємо через тиждень по неділям, — сказав протоієрей Іван Шемедюк.


Священник звертається до усіх, хто має бажання допомогти у розвитку клубу, телефонувати йому за номерами (099) 491-05-12 або (068) 293-79-68.

e-max.it: your social media marketing partner