У Кіровограді звільнили з посади поліцейського, який облаяв патрульних

, Олена Сідорова

6621В обласному центрі звільнили з посади начальника сектору дільничних інспекторів Кіровоградського районного відділення поліції Кіровоградського відділу поліції, який після святкування свого професійного свята обматюкав патрульних і погрожував їм фізичною розправою. Своє звільнення він оскаржував, позивався на Головне управління Нацполіції області і хотів поновитися на посаді. Втім Кіровоградський окружний адміністративний суд відмовив йому в пятницю, 21 жовтня.

Як встановило службове розслідування, 18 серпня близько 15:00 особовий склад інспекторів, перебуваючи поза службою, на чолі з начальником сектору приїхали на водоймище у Созонівці, аби відсвяткувати День дільничного інспектора. Під час святкування працівники вживали спиртні напої. Після завершення відпочинку, приблизно о 20:15, вони приїхали до зупинки громадського транспорту біля старого автовокзалу. На тому місці екіпаж №0118 патрульної поліції Кіровограда складав адмінпротокол. У цей же час до автівки патрульних підійшов начальник дільничних інспекторів і без поважних на те причин почав нецензурно висловлюватися на адресу копів, погрожувати їм фізичною розправою і вести себе неадекватно.

– На відеозаписах ми можемо бачити, як він безпричинно ображає нецензурною лайкою працівників патрульної поліції, які знаходяться при виконанні своїх службових обов’язків. Працівники патрульної поліції неодноразово робили зауваження, але він ще більше нагнітав цю ситуацію. На іншому відеофрагменті він знову ж грубіянить, звертається до патрульних на «ти», – прокоментував відеодокази з камер патрульних представник Нацполіції області, старший юристконсульт ГУНП, капітан поліції Євген Кирилюк.

Після кількох зауважень патрульні застосували до нього кайданки. На це один із підлеглих начальника кинувся на патрульного, зірвав нагрудну камеру і кинув її на тротуар. Після цього і його закували в кайданки і обох доставили до поліції. Втім вони продовжили висловлюватися нецензурно і погрожувати патрульним неприємностями на службі.

За результатами службової перевірки, начальника сектору дільничних інспекторів звільнили із займаної посади і понизили до старшого дільничного інспектора, а його підлеглому винесли попередження про неповну службову відповідність.

Суд відмовив екс-начальнику у задоволенні адміністративного позову до Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області про скасування наказу та поновлення на посаді в Національній поліції України в повному обсязі.

 

– Наказ про дисциплінарне покарання у вигляді звільнення із займаної посади з огляду на його дії, є цілком справедливим. Тому і рішення суду, вважаю, також справедливе, – додав Євген Кирилюк.

 

e-max.it: your social media marketing partner